Meeldauw voorkomen en verwijderen – Thuismethoden

0
4465
Thuismethoden

Meeldauw is te vinden op veel verschillende oppervlakken. Het is een dunne, zwarte of soms witte groei geproduceerd door schimmel. Schimmels zijn eenvoudige planten die behoren tot de groep die bekend staat als schimmels. Hoewel schimmels altijd in de lucht aanwezig zijn, hebben schimmels die schimmel veroorzaken vocht en bepaalde temperaturen nodig om te groeien. Ze ontwikkelen zich meestal in vochtig zomerweer, vooral in gesloten huizen.
Deze schimmels groeien op alles waaruit ze genoeg voedsel kunnen krijgen. In huizen ontwikkelen ze zich het meest op katoen, linnen, rayon, zijde, wol, leer, hout en papier. Veel synthetische vezels zijn schimmelbestendig.
Schimmels die meeldauw veroorzaken, floreren overal waar het vochtig, warm, slecht verlicht en / of waar geen lucht circuleert – in kelders, kruipruimtes van huizen zonder kelders en kledingkasten. Het kan ook worden gevonden op gordijnen en vloerkleden in recreatieruimtes in de kelder, op douchegordijnen en op vochtige kleding die is opgerold om te strijken. Deze schimmels groeien waarschijnlijk ook in een nieuw huis vanwege vocht in de bouwmaterialen.

Houd dingen schoon
Naarmate de schimmels groeien, veroorzaken ze aanzienlijke schade. Ze laten een muffe geur achter; ze verkleuren stoffen; en soms eten ze erin totdat de stoffen rotten en in stukken vallen. Ze verkleuren ook leer en papier.

Meeldauw voorkomen

Houd dingen schoon

Houd kasten, ladenkasten, kelders – elke plek waar schimmel waarschijnlijk zal groeien – zo schoon mogelijk. Grond op vuile voorwerpen kan voldoende voedsel leveren voor meeldauw om te beginnen met groeien wanneer vocht en temperatuur goed zijn. Vettige films, zoals films die zich op keukenmuren vormen, bevatten ook veel voedingsstoffen voor meeldauw veroorzakende schimmels.
Schone kleding heeft minder kans op schimmel dan vuile kleding. Omdat de meeste synthetische vezels, zoals acetaat, acryl, polyester en nylon, bestand zijn tegen meeldauw, zullen schone stoffen van deze vezels geen schimmelgroei ondersteunen. Maar zelfs op deze stoffen kan aarde voedsel leveren om schimmel te beginnen. Reinig alle vervuilde stoffen grondig, ongeacht het vezeltype, om te voorkomen dat ze beschimmelen.

Weg met vocht

Schimmelsporen zijn aanwezig in de lucht en kunnen op oppervlakken neerslaan als er voldoende vocht is.

Een vochtige kelder of een andere structuur wordt vaak veroorzaakt door vochtcondensatie van vochtige lucht op koelere oppervlakken. Overmatig vocht kan erop wijzen dat reparaties of extra isolatie nodig zijn. Vervang gebarsten of defecte mortel. Sommige kelders zijn voortdurend nat van water dat door spleten in de muur lekt. Zorg ervoor dat de afvoer naar buiten toereikend is.


Voor het waterdicht maken van beton en andere metselwerkwanden boven de grond, breng twee lagen cementverf aan, indien gewenst getint met minerale kleurstoffen. Waterdichte coatings om absorberende baksteen en andere buitenoppervlakken af ​​te dichten kunnen nodig zijn.

Droog de lucht

Airconditioners en ontvochtigers. Koele lucht houdt minder vocht vast dan warme lucht. Goed geïnstalleerde airconditioningsystemen verwijderen vocht uit de lucht door warme lucht op te nemen, af te koelen (waardoor het vocht wordt verwijderd) en de koele, droge lucht terug in de kamer te laten circuleren. In ruimtes zonder airconditioning – vooral in de kelder – zijn mechanische ontvochtigers nuttig. Een hygrostaat kan aan het apparaat worden bevestigd om de luchtvochtigheid te regelen. Mechanische ontvochtigers kunnen echter warmte toevoegen aan een kamer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here