Hoe zich te ontdoen van vocht in de kelder

0
9883
ontdoen van

Vocht is een veel voorkomend probleem in kelders. Een vochtige of muffe geur is onaangenaam, of u nu een onafgewerkte, gedeeltelijk afgewerkte of volledig afgewerkte kelder heeft. Zelfs als u uw kelderkanalen zelden gebruikt, kunnen andere verbindingsluchtwegen onaangename geuren, schimmel of schimmel in de rest van uw huis brengen.

Vocht in de kelder

Volgens de EPA is vochtregulatie de sleutel tot schimmelbeheersing. Als er schimmel aanwezig is, moet deze eerst worden opgeruimd. Nadat de mal correct is behandeld of voordat deze begint te groeien, moet u beginnen met werken om vocht te verwijderen. De EPA beveelt aan dat waterbeschadigde gebieden binnen 24-48 uur worden gedroogd. Schimmelsporen beginnen te groeien wanneer ze in contact komen met natte oppervlakken. Het is belangrijk op te merken dat schimmel niet groeit zonder vocht.
Om vocht te verwijderen moet de bron van het water worden geïdentificeerd en gefixeerd. Een veel voorkomende oorzaak van vocht in de kelders is wanneer de grond schuin afloopt naar de fundering van het gebouw. De EPA beveelt aan dat de grond van het gebouw afloopt om te voorkomen dat water het huis binnendringt. Als de vloer van de kelder vuil is, kan het bedekken met plastic helpen voorkomen dat waterdamp uit de grond komt. Andere bronnen voor water om het huis binnen te komen zijn ramen en deuren. Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is: “Heeft het onlangs geregend?” Zware regenval kan vaak lekken in het huis onthullen die anders onopgemerkt zouden blijven.

 
De meest voorkomende boosdoeners zijn waterlekken door leidingen of een hoge luchtvochtigheid in de lucht. Beide problemen kunnen structurele schade, verfschade of gezondheidsproblemen veroorzaken. Lekken in de leidingen kunnen pijpen, toiletten, douches, wastafels of badkuipen zijn.

Om de oorzaak te beperken, controleert u op vochtige plekken of watervlekken op de muren, het plafond en de vloer. Gelokaliseerde problemen worden eerder veroorzaakt door lekken, terwijl vocht dat grotere gebieden bedekt, kan worden veroorzaakt door vocht. Als het probleem lijkt te komen van een lek, loodgieterswerk of structureel, moet u het probleem onmiddellijk verhelpen. Als het probleem geen lek, morsen enz. Is, overweeg dan de mogelijkheid van een hoge luchtvochtigheid.

Vochtigheid

Vochtigheid

Een waarschuwing voor vocht is de aanwezigheid van condensatie. Dit is vaak te zien op ramen, muren of pijpen. De EPA beveelt aan om de relatieve luchtvochtigheid tussen 30% en 50% te houden. Condensatie kan worden verminderd door de luchtvochtigheid te verminderen, de ventilatie te verhogen, koude oppervlakken te isoleren en de temperatuur van de kamer te verhogen.

Ventilatieventilatoren kunnen ook worden gebruikt om vocht in keukens en badkamers te regelen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle ventilatoren zijn geïnstalleerd om direct naar buiten te ventileren en niet worden geblokkeerd door geleend of ander materiaal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here