Hoe schimmel uit een kast te reinigen

0
11457
 Kabinet

Schimmelsporen zijn overal, maar meestal kunnen ze alleen groeien op vochtige oppervlakken. Wanneer het interieur van een kast nat wordt, kan schimmel groeien en gedijen op de koele, vochtige en donkere locatie. Schimmel is niet alleen onaantrekkelijk, het kan ook een gezondheidsprobleem veroorzaken en inademing van de sporen kan leiden tot ademhalingsproblemen. Snelle verwijdering gevolgd door desinfectie van de kast verbetert de gezondheid van uw huis en voorkomt permanente vlekken op de kastoppervlakken.

Open een raam voor ventilatie. Draag rubberen handschoenen om uw handen tegen de schimmel en reinigingsoplossing te beschermen, en draag een stofmasker dat schimmelvorming blokkeert om inademing te voorkomen.

kastoppervlakken

Vul een spuitfles met een oplossing van heet water en een niet op ammoniak gebaseerd schoonmaakmiddel of in de handel verkrijgbare schimmelverwijderaar. Spuit het oppervlak met het reinigingsmiddel en schrob het grondig met een harde borstel om de vorm te verwijderen. Gebruik een oude tandenborstel om in hoeken en moeilijk bereikbare plaatsen te komen.

Maak een schone doek nat met schoon water en wring hem uit. Veeg de resten van de reinigingsoplossing uit de kast en droog deze af met een schone, droge doek.

Combineer 1/8 kopje chloorbleekmiddel met 1 liter koud water in een spuitfles. Gebruik maximaal 1/2 kopje bleekmiddel als het interieur van de kast van hout is.

Spuit de kast, met name alle gebieden die nog tekenen van schimmel vertonen, met de bleekoplossing. Bedek de oppervlakken grondig, maar vermijd zoveel te spuiten dat u natte plassen of afspoeling creëert.

 
Neem overtollige bleekoplossing op met een schone, droge doek nadat deze 15 minuten op het oppervlak van de kast is gedrenkt. Laat de kastdeuren open om het drogen te vergemakkelijken en om de kasten binnen een periode van zes tot acht uur volledig te laten drogen. Als de kasten langzaam drogen, gebruik dan een ventilator om het proces te versnellen.

Dingen die je nodig hebt

  1. Rubberen handschoenen
  2. Stof masker
  3. Spuit flessen
  4. Wasmiddel zonder ammoniak
  5. Rags
  6. Schrobborstel
  7. Oude tandenborstel
  8. Chloor bleek
  9. Ventilator

Tip

Tip

Schimmel groeit alleen in een vochtige omgeving. Los waterlekken onder kasten onmiddellijk op als deze de oorzaak van het vocht zijn. Plaats geen natte voorwerpen in kasten en droog de binnenkant van de kasten onmiddellijk uit als ze nat worden.
Schimmelvlekken kunnen zich diep in houten oppervlakken werken. Door het oppervlak te schuren, kunnen de vlekken worden verwijderd als de matrijs niet regelmatig wordt gereinigd. Als de vlekken te diep in het hout hebben gewerkt, kan vervanging nodig zijn.

Waarschuwing

Meng nooit bleekmiddel en ammoniak of een reinigingsmiddel op basis van ammoniak. Bleekmiddel en ammoniak vormen samen een schadelijk en soms dodelijk gas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here