8 manieren om te voorkomen dat schimmel deze moesson op je kleding groeit

0
8741
voorkomen

Schimmel-, schimmel- of meeldauwgroei op kleding is niet alleen beschamend, maar ook gevaarlijk voor de gezondheid. De volgende keer dat u een witte poederachtige schimmel op uw kleding ziet, moet u het volgende doen.
Het meest verwachte seizoen van het jaar – moesson – is officieel hier. Maar de moesson komt nooit alleen; er komen allerlei vervelende kleine problemen bij, waaronder de groei van schimmels of schimmels op kleding.
Als je denkt dat je je kleren netjes in een kast hebt bewaard, controleer het dan opnieuw. Schimmel – wat eruit ziet als een wit gekleurd poederachtig ding met zwarte vlekken – kan gemakkelijk groeien op vochtige en vochtige kleding, vooral tijdens het moessonseizoen, wanneer het weer meestal zwoel en heet is, wat de beste voorwaarde is voor schimmel om te groeien.
Tijdens dit weer is de luchtvochtigheid vrij hoog, waardoor kleding niet na elke wasbeurt volledig uitdroogt – wat in wezen betekent dat de kleding die u strijkt en opvouwt om in kasten te bewaren, eigenlijk vochtig is, en dus zijn broedplaatsen voor schimmel. Vooral katoen is de beste broedplaats voor schimmels om te groeien.
Hoe gaat men dan om met deze dreiging? Hier zijn een paar tips die u op weg helpen:

1. Zon:

houd uw kleding en schoeisel buiten wanneer de zon schijnt. Hierdoor wordt al het vocht verwijderd. Laat de zon ook zoveel mogelijk binnenkomen; open af ​​en toe op een zonnige dag uw deuren en ramen – dit zal niet alleen fungeren als een natuurlijk ontsmettingsmiddel, maar zal ook de muffe geur uit uw huis verwijderen.

kleding

2. Silicagel:

mensen bewaren zakjes met silicagel in hun kast of tussen kleding. Silicium absorbeert het vocht en laat geen schimmel op kleding groeien.

3. Azijn:

was uw kleding met azijn. Voeg 3/4 kopje witte azijn toe aan een wasbeurt en laat je kleding in het mengsel weken. Azijn verwijdert de schimmelplekken EN de muffe geur.

4. Citroen en zout:

combineer citroensap en zout om een ​​dikke pasta te maken en wrijf het in met schimmels besmette gebieden op kleding; was en droog.

5. Heet water:

dit is de beste manier om schimmelsporen te doden, of als u een instelling voor ontsmetten / ontsmetten op uw wasmachine hebt.

oplosbare mineraal

6. Borax:

dit in water oplosbare mineraal is ook een natuurlijke schimmeldoder, die je als wasmiddel of in poedervorm kunt kopen. Als u het als poeder krijgt, meng het dan met water volgens de instructies op het etiket.

7. Neem:

door een paar bogen van neemstengels met bladeren in je kleding te houden, houd je de schimmel weg van je kleding.

8. Gloeilamp:

installeer indien mogelijk een laagspanningslamp in uw kast. Het helpt milde hitte te genereren, waardoor bacteriën en vocht op afstand worden gehouden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here